ACI BAKLA (TİRMİS) FAYDALARI
*Besleyici ve kuvvet vericidir.
*Anne sütünün artırır.
*İdrar söktürücüdür ve idrar yollarını temizler.
*Bağırsak temizliği yapar, parazitleri yok eder.
*Vücutta biriken tuzu atmaya yardımcı olur.
*Böbrek sağlığı için faydalıdır; böbrek iltihabı, böbrek taşı ve kumlarını söktürür.
*Ağrı kesici özelliği vardır; baş, romatizma, siyatik ve lumbago ağrılarına iyi gelir.
*Diyabet hastalarındaki yüksek şekeri dengeler.
*Guatra iyi gelir; sirke ile kaynatılan tirmis ılık hale geldiğinde guatrlı bölgeye sarılmalıdır.
*Adet ve doğum sonrası akıntıları söktürücü özelliği vardır.
*Basura iyi gelir; bunun için günde yalnızca bir avuç tirmis tüketmeniz yeterlidir.
*Acı bakladan elde edilen merhemin harici kullanımı deri hastalıkları için iyileştiricidir. hücre yenileyici özelliği olan tirmis, kanser yaralarına, aknelere ve çillere iyi gelir. Tirmis bu kullanım için toz haline getirilmelidir.
ACI BAKLA NASIL TÜKETİLİR
Tirmis, acı ve zehirli bileşenler taşıdığı için öncesinde bir işleme tabi tutulmalıdır.
-Bunların uzaklaştırılması için acı bakla tohumları kaynar suda bir müddet tutulurlar. Sonra kabukları gevşer ve soyulup kullanılır.
-Acı bakla tohumları kavrulup, değirmende çekilerek toz haline de getirilebilir. 1-2 gram kadar acı bakla aynı miktarda sirke ya da bal ile kaynatılarak içilebilir.
-Ayrıca sirke ile kaynatılarak; guatr problemi olanlar için kullanılabilir.
Video içeriği bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurmanız tavsiye edilir
Yorumlar
Yorum Gönder