ÇİĞ KÖFTENİN FAYDALARI
Çiğ köfte, biz Türkler için oldukça geleneksel bir lezzettir. Acı sevenler için harika bir tattır hem kullanılan malzemeler itibari ile alçak gönüllü bir aperatif hemde faydalı bir yiyecektir.
Her besinde olduğu gibi Çiğ köfteninde faydaları ve zararları var .Bu videoda biz faydalarının üzerinde duracağız
Çiğ Köftenin Faydaları
Etli çiğ köftenin faydası, etin pişirilmeden yapılması neticesinde etteki tüm proteinlerin en sağlıklı şekilde vücuda alınmasını sağlar.
Pişmiş, haşlanmış ete nazaran, çiğ etin yoğrulmak suretiyle vücuda alınması hem daha sağlıklı hemde daha etkilidir.
Etsiz çiğ köftenin faydası, bulgurla yapılan bir lezzet olduğu için bulgurun tüm faydalarını içinde barındırır.
Bulgur, bilindiği üzere kilo almayı engelleyen fakat oldukça doyurucu ve besin öğelerine sahip bir gıdadır. Bulgur, pişirilemediği zamanlarda içindeki tüm doyurucu özelliği saklar ve sonuç olarak tüketen kişiye sürekli bir doygunluk hissi verir.
Kırmızı biberin verdiği faydadan dolayı ise; e ve c vitamini takviyesini yapar. Kolsterolü düşürücü bir etki gösterir. Fakat kolesterolü düşürüyor olması, hastaların sıklıkla tüketebileceği anlamını taşımaz.
Acı olması da kaçınılmazdır. Acı tüketmek kalp hastalıkları riskini oldukça aşağı seviyeler çeker.
Kırmızı biberin içerisinde bulunan maddeler; bağırsak kanseri riskini oldukça azaltır.
Etin verdiği ağırlığı ortan kaldırdığı gibi, b12 vitamini ihtiyacını da karşılar.
Çiğ köfte, içerisinde barındırdığı ceviz ile oldukça yararlı sonuçları ortaya koymaktadır.
Yorumlar
Yorum Gönder