ÇİĞ KÖFTENİN ZARARLARI



ÇİĞ KÖFTENİN ZARARLARI

Çiğ köfte, biz Türkler için oldukça geleneksel bir lezzettir. Acı sevenler için harika bir tattır hem kullanılan malzemeler itibari ile alçak gönüllü bir aperatif hemde faydalı bir yiyecektir.

Her besinde olduğu gibi Çiğ köfteninde  faydaları ve zararları var .Bu videoda biz zararlarının üzerinde duracağız


Etli Çiğ Köftenin Zararları

Etli çiğ köfte tercih ediyorsanız vücutta parazitlere neden olabileceği, kansızlık ve gelişim sorunlarını etkilediği görülmüştür.

Etli çiğ köfte tüketildikten sonra oluşan toksoplazma rahatsızlığı ciddi hasarlara neden olur. Bunun sonucunda ise;

Genellikle köpek ve kedide görülen bu rahatsızlık çiğ et yeme sonucunda oluşmaktadır.

Eklem ve kaslarda ağrılara neden olmaktadır.

Kişide yorgunluk, lenf düğümlerinde şişme ve halsizlik görülür.

Hamilelere özellikle yasaklanan etli çiğ köfte hamile bayanların çocuklarında sarılık, görme azlığı ve zeka geriliği oluşturur.

Etsiz çiğ köfte tüketildiğinde sık görülen rahatsızlık ise bruselladır. Süt ve tavuklardan elde edilen bulyonlar sonucunda görüldüğü ortaya çıkmıştır. Bunun sonucunda ise;

Yüksek ateş oluşur.

Kişinin ruhsal sorunları ortaya çıkar.

Eklemlerde ciddi ağrılar oluşur.

Aşırı acı bir çiğ köfteyi tüketmeniz halinde, sindirim sisteminde yaşayacağınız problem kaçınılmazdır.

Ardından, tansiyon ve kalp hastalığınız var ise; kesinlikle daha fazla acı içeren çiğ köfteleri tüketmeyin.

Mide rahatsızlıkları yaşıyorsanız, bulgurun midenizi yoracağı aşikardır. Bulgur mideyi yorar ve daha çok ağrıtır. Bu sebeple tüketmemenizi öneririz.

 Çiğ Köfte Kilo Yapar mı?

60 kalori olan etsiz çiğ köfte etli olarak tercih edildiğinde kalori oranı 2 katına çıkıyor. Bulgur lif içerdiğinden, acı metabolizma hızlandırdığından tercih edilebilir fakat çiğ köfteyi lavaşsız tüketmelisiniz.




Yorumlar