GÜL ÇAYI NASIL YAPILIR
Çay yapmak için genellikle kurutulmuş gül goncası veya gül yaprakları kullanılır, ancak taze güller de kullanılabilir. Bunları organik olarak yetiştirilmiş güllerden kendiniz kurutabilir veya zaten kurutulmuş gıda sınıfı gül yaprakları veya tomurcukları satın alabilirsiniz. Gül yapraklarını evde kurutuyorsanız, bunların pestisit içermediğinden emin olun ve genellikle kimyasal olarak işlem gördükleri için süpermarketlerden veya çiçekçilerden gelenlerden kaçının.
Bir fincan saf gül çayı yapmak için yaklaşık 1 çay kaşığı kuru gül yaprağı veya 2 çay kaşığı veya kuru gül tomurcuğu kullanın. Suyu kaynatın ve bir dakika soğumaya bırakın. Yaprakları veya tomurcukları 5 dakika demleyin. Süzün ve saf veya biraz bal ile servis yapın. Daha hassas bir tat istiyorsanız, buzdolabında bir gecede soğuk demleyin. 20 dakikalık demleme süresinin gül çayının serbest radikal temizleme aktivitesini en üst düzeye çıkaracağını göstermiştir. Ayrıca demleme süresi ne kadar uzun olursa, lezzet o kadar güçlü olur. Daha sonra yaprakları süzüp sıcak ya da bekleterek soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder