PATATESİ NASIL TÜKETMELİYİZ
Bakteri birikimini önlemek için paketlenmemiş ve yıkanmamış patates satın almayı tercih edin. Patateslerin önceden yıkanması, kabukların üzerindeki koruyucu tabakayı kaldırır.
Ölçülü tüketildiğinde ve doğru pişirildiğinde patates son derece besleyicidir, doyurucudur ve iyi bir lif kaynağıdır.
Patatesin kabuğunda pek çok besin bulunur. Bu nedenle soymadan tüketmeyi tercih edin.
Patatesi en sağlıklı pişirme yöntemi buharda ya da fırında pişirmektir. Haşlamak içerdiği C ve B vitamininin yok olmasına neden olur.
Patatesleri akan su altında fırçalayın ve bir soyma bıçağıyla çürükleri veya filizleri temizleyin. Paslanmaz çelik bir bıçak tercih edin
Yorumlar
Yorum Gönder