DETOX DİYETİ NASIL YAPILIR
Detoks diyetinde antioksidan içeriği yüksek olan domates, hindiba, kurutulmuş domates, salatalık, zencefil, maydanoz, kuşkonmaz, kapya biber, kereviz, soya filizi, sarımsak, lahana, enginar, kabak, semizotu gibi bitkiler; böğürtlen, kivi, kayısı, vişne, kırmızı erik gibi meyveler tercih edilebilir.
Yulaf, tam tahıllı besinler, balık, kuru baklagiller ve kinoa gibi tahıllar ile bağırsak florasını güçlendiren probiyotikli yoğurt ve kefir mutlaka yer almalıdır.
Detoks programına ayrıca çiğ badem, fındık ve ceviz gibi yağlı tohumlar da eklenmelidir.
Sıvı tüketimi artırılmalı ve günde en az 3 litre su içilmelidir.
Detoks diyetine özel olarak hazırlanan sebze ve meyve suları ile bitki çayları da toksinlerin vücuttan atımına yardımcı olur. Rezene, kırmızı çalı çayı, yeşil çay, zencefil, zerdeçal ve kuşburnu çaylarından hazırlanan karışım çaylar içilebilir.
Detoks diyeti süresince şeker ve şekerli gıdalardan, hazır gıdalardan, gazlı içeceklerden, sigaradan, çay, kahve gibi kafeinli içeceklerden uzak durulması gerekir.
Besinler fırında, buharda ya da az suda haşlanarak tüketilmelidir. Kızartma, kavurma ya da direk ateşe maruz bırakma gibi yöntemler kesinlikle kullanılmamalıdır.
Detoks programının olmazsa olmazı ise düzenli fiziksel aktivitedir. Metabolizmayı canlandırmak ve ter bezlerini aktive etmek için günde 1 saat egzersiz yapılması önerilir.
Yorumlar
Yorum Gönder