EVDE ÇITIR PATATES

 EVDE ÇITIR PATATES

Evde çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır? Evde yaptığınız patates fast-food dükkanlarında yediğiniz patates gibi olmuyor mu? İşte fast-food tarzı patates kızartmanın tarifi?


Öncelikle patatesin cinsi çok önemlidir. Doğru patates seçimi kızartmada önemlidir. Patatesinizi kızartmalık patates olarak seçmeniz gerekmektedir. Agria başta olmak üzere Jelly, Olimpia gibi cinsler kızartmada gayet iyidir. 

İkinci olarak patatesleri yeterince yıkamak bir başka püf noktadır. Soyulmuş patatesleri ince ince dilimleyin ve yıkayın.  Geniş bir kasenin içine soğuk su koyun. Patatesleri bu kaseye atıp yarım saat kadar suda bekletin. Bu işlem sayesinde patatesler kararmadan bekleyebilecektir. Suda bekletildikleri için fazla nişastalarını bırakacaklardır. Böylece daha çıtır bir şekilde kızaracaklardır.

Soyulmuş ve dilimlenmiş patatesleri sodalı suda veya tuzlu suda bekletmek  de kızarmayı daha iyi hale getirmektedir. 

Bir başka alternatif ise Sirke. Bekletme sırasında suyun içine 1 çorba kaşığı sirke ekleyin. Sirke, patateslerin kızardıktan sonra çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

Yağ seçimi de patates kızartması için önemlidir. Kızartmalık yağ kullanmak ve aynı yağı defalarca kullanmamak önemli bir ayrıntıdır.

Yorumlar