KABUĞU SOYULAN PATATESİN KARARMASI NASIL ÖNLENİR

 

KABUĞU SOYULAN PATATESİN KARARMASI NASIL ÖNLENİR

Kabuğu soyulan patateslerin esmerleşmesini önlemek için en sık kullanılan yöntem soğuk su kullanmaktır. Soyulmuş patatesler su dolu bir leğenin içinde gün boyunca saklanabilir. Dilimlenmiş veya küp doğranmış olsalar bile, su içinde bulundukları sürece oksijen ile irtibatı nispeten engellenecek ve kararmaları geciktirilmiş olacaktır. Ayrıca, su dolu kabın üst kısmını streç naylon film ile kapatmak ve buzdolabında saklamak daha etkili sonuç almanızı sağlar.

Soyulmuş patateslerinizi daha uzun süre kararmadan bekletmek istiyorsanız o halde biraz doğal aside ihtiyacınız var demektir. C vitamini olarakta bilinen askorbik asit bu konuda işinize yarayacaktır. Bunu patateslerin içinde bulunduğu suya birkaç damla limon suyu ekleyerek yapabilirsiniz. Limon suyunda bulunan askorbik asit, pH’ın düşmesini sağlayacak ve patatesleri kararma olmadan daha uzun süre saklamanıza olanak sağlayacaktır.

İpucu : Rendelenmiş patatesler, küp doğranmış veya dilimlenmiş olanlara göre daha hızlı kararır. Bu yüzden rendelediğiniz patatesleri suda bekletmek için zaman kaybetmeyin.

Yorumlar