KÖRİ YAPRAĞI

 


KÖRİ YAPRAĞI 

Köri yaprakları Hindistan'ın daha çok tropikal bölgelerinde yaşayan insanların kullandığı bir bitkidir. Aromasıyla bilinen köri yaprakları, genellikle baharat yağları, çorbalar ve et yemeklerinde kullanılır. 

Köri yaprağı mutfakta kullanımının yanı sıra, Ayurveda tıbbında bitkisel ilaçlarda da kullanılır. Bu aromatik yapraklar zengin bir A, B, C ve B2 vitamini kaynağı; kalsiyum, protein, amino asit, fosfor, lif ve demir kaynağıdır.

Bununla birlikte, köri yapraklarının sağlığa faydaları çoğunlukla içerdikleri alkaloitlerden kaynaklanır. Ayrıca antioksidan ve antibakteriyel özellikleri de vardır. Köri yapraklarını çiğ ya da kuru halde kullanabilirsiniz.

Sağlık Açısından Köri Yaprağı Kullanımı

Bu bitki, kalp hastalığı ve damar sertliği gibi durumlara karşı vücudu korur ve destekler. Amerikan Çin Tıbbı dergisinde 2006 yılında yayımlanan çalışmalara göre bu yapraklarda bulunan bileşenler kilo alımına karşı vücudu dengelediğini ve metabolizmayı hızlandırdığı görülmüştür. 

Köri Yaprakları Nereden Alınır?

Köri yaprakları nerede satılır sorusunun cevabı kullanmak istediğiniz alana göre farklılık gösterebilir.

 Yaprak ve toz formundaki ürünleri aktarlar ve internet alışverişi ile temin edebilirsiniz.

 Ayrıca yaprak formunda satın alarak toz formuna kendiniz de dönüştürebilirsiniz.

 Birçok seçkin marketlerde de farklı kullanımlar için uygun köri bitkileri bulabilirsiniz. 

Ayrıca sos olarak da kullanımı oldukça yaygın olan bu bitkiyi sos halinde de satın alarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz.


Yorumlar