PATATES KARARMAMASI İÇİN NE YAPILIR
Patatesin Kararmaması İçin Ne Yapılır? Kabuğu Soyulmuş Patates Nasıl Saklanır?
Kabuğu soyulmuş, doğranmış veya rendelenmiş patatesler kısa süre sonra renk değişimine uğrayarak kararmaya başlar. Bu görüntü rahatsız edici olabilir ancak iyi haber patatesin kalitesinden ödün vermiyor olmasıdır. Patateslerdeki kararma tamamiyle doğal bir tepkimedir ve yemek için halen mükemmeldir. Diğer yandan, patateslerdeki bu renk değişimini önlemek için kullanabileceğiniz küçük mutfak hileleri vardır.
Pişirmek, kızartmak veya haşlamak için soyduğunuz patatesleri, 10 dakika sonra kararmış bir halde bulduysanız bu konuda yalnız değilsiniz. Patatesteki bu kararmaya içeriğinde bol miktarda bulunan nişasta sebep olur. Nişasta oksijenle karşılaştığında, kararmasına yol açan oksidasyon ismindeki tepkime sürecine girer. Görünüş olarak daha az iştah açıcı olsalar da pişirmek için % 100 güvenlidir ve bu şekilde kızartılabilir, haşlanabilir veya farklı şekillerde yemeği yapılarak tüketilebilir. Ek olarak, kabuğu soyulunca kararan tek besin patatesler değildir. Elma, armut, muz, ayva ve şeftali gibi meyveler de kabuklarının soyulmasının ardından kararır.
Yorumlar
Yorum Gönder