Soyulmuş Patates Nasıl Muhafaza Edilir
Patates mutfaklarda en çok kullanılan malzemelerden bir tanesidir. Kızartma, haşlama veya yemek içerisinde garnitür olarak kullanılabilen patatesler, özellikle Türk halkı tarafından oldukça fazla miktarda alınmaktadır.
Bir seferde 5-6 kilo patates almak alışkanlıklarımızdan bir tanesi haline gelmiştir. Bu nedenle patatesleri evde muhafaza etmek de son derece önemli bir işlemdir.
Patatesler kabukları üzerindeyken çok uzun süre bozulmadan saklayabilirler. Özellikle derin ve nem almayan kaplarda aylarca bozulmadan veya cücük çıkarmadan durabilirler.
Evde Soyulmuş Patatesi Saklamak
Evinizde patatesi soyduktan sonra hemen pişirmeyecekseniz tuz ile koruma altına alabilirsiniz. Yemek yapmak için soyduğunuz patateslerin çok olduğunu fark ettiğiniz veya acil bir işiniz çıktı patatesleri o şekilde bırakırsanız bozulması kaçınılmaz olur. Tuz suyu kuruttuğu için patatesin bozulmasına engel olur. Kestiğiniz patateslerinizi bir kabın içine koyarak içerisine tuz ve yarım limonun suyunu sırakarak dolabınızda rahatlıkla bekletebilirsiniz. Tuz ile birlikte koyduğumuz limon suyu ise patateslerinizin kararmasına engel olacaktır. Buzdolabından çıkartığınız zaman su ile durulayarak patateslerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.
Haşlanmış ve Soyulmuş Patatesler Buzdolabında Nasıl Saklanır ?
Haşlanmış patatesler soyulmuş çiğ patatese göre daha kolay bozulur. Haşlanmış patatesler bozulmaya ve yumuşamaya oldukça müsaittir. Hemen kullanmayacağınız patateslerinizi kesinlikle bir sos ile karıştırmayınız. Başka sebzelerle karıştırılan patates daha kolay bozulacaktır. Soyulmuş patetesi saklamak için yağ ve tuz kullanabilirsiniz. Buzlukta saklayacağınız soyulmuş patetslerin içerisine zeytinyağı ve tuz koyarsanız uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabının normal haznelerinde saklamak isterseniz bu süre 4-5 günden fazla olmamalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder