ALIÇ ÇAYI FAYDALARI

 


ALIÇ ÇAYI FAYDALARI

Doğada kendiliğinden yetişen sarı, kırmızı renkli meyvelere sahip olan alıç, yüksek antioksidan etkisi nedeniyle özellikle kalp sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan alıç ağacının yaprağından, meyvesinden ve çiçeklerinde çay yapılabilir. Uzun süreli kullanımı bağımlılık ve zararlı etki yaratmayan alıç çayı doğal bir içecektir. Alıç çayı kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta herhangi bir kronik hastalığı olanların doktora danışma zorunluluğudur.Özellikle kalp ilacı kullananların mutlaka doktora danışması gerekir. 


ALIÇ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR

Alıç meyvesi, yaprağı ve çiçeğinden oluşan karışımdan kaynamış bir bardak suya 1 tatlı kaşığı eklenir ve 15-20 dakika demlenmeye bırakılır. Hazırlanan alıç çayı sabah ve akşam aç karnına tüketilebilir. Toksin maddelerin ve vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını sağlayan alıç çayı detoks etkisine sahiptir. Ayrıca iştahı kontrol altına alarak zayıflamaya da yardımcı olur.



Yorumlar