ALIÇ ÇİÇEĞİ FAYDALARI

 


ALIÇ ÇİÇEĞİ FAYDALARI

Alıç çiçeği, nisan ve mayıs aylarında açar. Ülkemizde özellikle Batı ve Güney Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak yetişen alıç ağacına akdiken, kalp gülü, beyaz diken, ekşi muşmula, geyik dikeni, geviş ve kul yemişi gibi isimler de verilir.


Özellikle yüksek tansiyon hastalarında tansiyon düşürücü etkisinden dolayı önerilen alıç çiçeği papatya, gökçe ve kedi otu ile eşit miktarlarda karıştırılır. Elde edilen karışımdan 2 çay kaşığı bir bardak kaynamış suya atılarak 1 gün bekletilir. Hazırlanan çat sabah ve akşam aç karnına içilir.


Alıç çiçeğinin etkilerini gösterebilmesi için uzun süre düzenli olarak tüketilmesi gereklidir. Kalp çarpıntılarının tedavisi için üç ölçü alıç çiçeği, üç ölçü müge çiçeği, iki ölçü oğul otu ve 2 ölçü kedi otu kurusu karıştırılır. Hazırlanan karışımdan 2 çay kaşığı alınarak bir bardak kaynamış sıcak suya atılır. 20 dakika demledikten sonra günde 2 kez tüketilir. Kalp kaslarını kuvvetlendirmek için alıç çiçeğinin suyu çıkartılarak 1 bardak suyun içine eklenir ve kaynatılır. Hazırlanan karışıma şeker eklenerek içildiğinde baş ağrısı kesilir.


Bunlara ek olarak alıç çiçeği lapa haline getirilip şişliklerin üzerine konulursa inmesini sağlar. Cinsel performansı güçlendiren alıç çiçeği çayı aynı zamanda safra salgısının artmasını önleyerek mideyi güçlendirir.



Yorumlar