ALIÇ YAPRAĞI FAYDALARI

 


ALIÇ YAPRAĞI FAYDALARI

Alıç yaprağı ince ince kıyılarak bir bardak su ile kaynatılır. Daha sonra 10 dakika bekletilerek içilir.

Alıç yaprağı tıpkı meyvesindeki gibi yüksek oranda antioksidan içerir. Kanser hücresi oluşmasını engeller ve var olan kanser hücrelerinin vücuda yayılmasını önler.

Tıpkı alıç meyvesi gibi alıç yaprağı da kalp ve damar sağlığını korur.

Üst solunum yolları hastalıklarının tedavisini destekleyici rol oynar.

Kan akışını hızlandırarak dolaşım bozuklularının tedavisinde önemli rol oynar.

İştahı dindirdiğinden dolayı alıç yaprakları salata içine eklenerek zayıflama diyetlerinin etkinliğini arttırır.

Mide duvarını kuvvetlendirerek mide rahatsızlıklarına karşı vücudu korur.

Kansızlığa iyi gelir ve el, ayak üşümelerinde etkin rol oynar.

Damar içi plak oluşumunu engeller ve var olan plakların temizlenmesine yardımcı olur.

Baş ağrısı üzerinde olumlu etkileri vardır ve özellikle kronik migren tedavisinde oldukça etkindir.



Yorumlar