TAYLAN KÜMELİ RAMAZAN DİYETİ

 


TAYLAN KÜMELİ RAMAZAN DİYETİ

Sahur için:

1. Seçenek: Yağsız kepekli tost. İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynirden oluşacak.

2. Seçenek: Bir su bardağı ayran ya da diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatmadan önce bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç) yenilmeli.

3. Seçenek: Doyana kadar, bir yemek kaşığı sıvı yağla hazırlanmış sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek tercih edilir.

4. Seçenek: Altı yemek kaşığı pilav ya da makarna, salata, 200 gr diyet yoğurt

İftar için:


1 bardak suyla oruç açılır.

Bir dilim pideyle bir dilim peynir, pastırma yenilebilir.

Ardından sıcak bir çorba içilir. İlk hafta iftardan 2 saat sonra ise doyana kadar etli veya etsiz sebze yemeği, bir kase yoğurt yenilir.

İkinci hafta et yemekleri ve salata tercih olabilir. 3. ve 4. haftalarda baklagil grubu tüketilir.

Yemeklerin yanında mutlaka yoğurt olmalıdır.

Yemekten 2 saat sonra meyve yenilir.

Tatlı seçimi ise 1 kase sütlü tatlılardan yana olmalıdır.




Yorumlar