PASTÖRİZE SÜTTEN YOĞURT PEYNİR OLUR MU
Ev yapımı peynir ve yoğurt, bağırsak sağlığı için daha faydalı kabul edilen süt ürünlerindendir. Evde kendiniz peynir ve yoğurt yapmak istediğinizde çiğ süt alırsınız. Hijyenik koşullarda satışı gerçekleşen çiğ sütler, tam kıvamında yoğurt ve peynir oluşturur.
Peki, bu süt ürünlerini pastörize süt ile yapmak istediğinizde, sizce verimli bir sonuç alabilir misiniz?
Pastörize süt ile peynir ve yoğurt yapmak isteyenler, ilk denemelerinde başarısız olsa da bir daha denediğinde sonuç alabilir.
2013 yılında, Aydın’ın İncirliova ilçesinde yapılan bir uygulamalı projede köylü üretici kadınlara pastörize süt ile peynir yapma eğitimi verilmiştir.
Verilen eğitimi, İncirliova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gerçekleştirmiştir.
Bu eğitim sırasında, yaklaşık 5 litre süt için 1.5 kapak sıvı peynir mayası eklenmiştir.
4 saat sonra peynir mayalanma evresini tamamlamıştır.
Siz de pastörize sütü kullanarak peynir ya da yoğurt deneyimini evinizde gerçekleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder