UHT VE PASÖRİZE SÜT FARKI NEDİR

 




UHT VE PASÖRİZE SÜT FARKI NEDİR

Pastörize süt soğuk zincirde yani dolapta saklanması gereken süttür. Uzun ömürlü süt ise dolap dışında da belirli bir sıcaklıkta bekleyebilir.

Uzun ömürlü süte uygulanan işlem sırasında 135 derece ve 150 derece sıcaklık uygulanırken; pastörize süt için bu derece 72 olarak belirlenir.

Uzun ömürlü sütlerin raf ömrü, pastörize sütlere göre daha uzundur. Yeterli şartlar sağlandığı durumda uzun ömürlü sütler 6 aya kadar market raflarında kalabilir.

Pastörize sütler ise daha hızlı tüketilmesi gereken sütlerdir. En çok 3 gün boyunca rafta kalabilir.

Çevrenizdeki marketlerde eğer pastörize süt dolap dışında muhafaza ediliyorsa, bu sütleri almayınız. Çünkü pastörize sütler dolapta, uzun ömürlü sütler oda sıcaklığında korunabilir.




Yorumlar