KARPUZ NASIL SEÇİLİR - iyi karpuz nasıl anlaşılır? İyi karpuz seçmenin püf noktaları

 



KARPUZ NASIL SEÇİLİR

Karpuz nasıl seçilir, iyi karpuz nasıl anlaşılır? İyi karpuz seçmenin püf noktaları

Karpuz, yazın sıcak günlerinde en fazla tüketilen meyvelerinden. Sulu ve tatlı tadıyla buz gibi karpuz, ara öğün için de harika bir seçenek. Ancak karpuz alırken tatsız veya kötü çıkmaması için birkaç noktaya dikkat etmekte fayda var. Peki Karpuz nasıl seçilir, iyi karpuz nasıl anlaşılır? İşte iyi karpuz seçmenin püf noktaları...

Karpuz seçerken beyaz yerlerine bakılmalıdır. Bu bölümler karpuzun toprağa dönük kısmı olduğu için satın alırken ilk bakılması gereken yer burası. Bu bölgesi bembeyaz değil de sarıya yakın renkte olan karpuzlar iyi karpuz sayılıyor.

Karpuzun boyutuna aldanmayın. Büyük karpuzun daha iyi olduğu tam bir yanılgı. Karpuz alırken asıl dikkat etmeniz gereken konu ağırlığı olmalı. Eğer ağırsa iyidir, değilse muhtemelen içi çoktan geçmiştir.

Mutlaka sapını kontrol edin.Karpuzun sapı olgunluğuna dair en garanti ipucunu veren yeri. Bu nedenle karpuz alırken sapına mutlaka bakın: Kuruysa yeterince olgunlaşmıştır. Ancak kuru değilse henüz olgunlaşmamıştır. Böyle bir karpuz almanız tavsiye edilmez. Hatta bu tür karpuzların erken hasat ürünü olduğunu söylemek mümkündür.

Karpuzun çatlak yerlerine dikkat edin. Tüm karpuzların üzerinde gördüğümüz bir başka detay da adeta bir örümcek ağını andıran çatlak görünümlerdir. Bu detaylar da karpuzun lezzeti hakkında size ipucu verecektir. Eğer karpuzun üzerinde örümcek ağı gibi görünümler varsa bu karpuzun iyi olduğunu gösterir. Hatta bir de minik noktalar varsa gayet lezztli demektir.




Yorumlar