MADIMAK OTU ÇAYI NASIL YAPILIR
Mide, bağırsak ve sindirim sistemine etkileriyle bilinen madımak otu pek çok kişinin severek tükettiği bitkilerdendir. Genellikle zeytinyağlı yemek olarak hazırlanan madımak otunu doğal beslenme yöntemleri arttığı için kolayca her yerden temin edebilirsiniz. Madımak otunu dilerseniz ilkbahar döneminde satın alarak kendiniz de kurutabilirsiniz. Ya da direkt kurutulmuş haliyle aktarlardan alabilirsiniz. Genellikle gaz söktürücü ve ağrı kesici özelliğiyle tüketilmesi önerilen madımak otu çayının tarifi şu şekildedir;
Bir cezve ya da çaydanlıkta kaynattığınız suyun içerisine bir tutam madımak otu atın.
Ocağın altını kapattıktan sonra 5 dakika kadar bekletin.
Demini alan çayı bir süzgeç yardımıyla süzerek ılık bir şekilde tüketin.
Dilerseniz içerisine biraz limon damlatarak da tüketebilirsiniz. Ancak ciddi rahatsızlığı bulunan kişiler, bebekler ve çocukların tüketimi için mutlaka uzman doktorlarına danışmayı unutmayın.
Yorumlar
Yorum Gönder