SARIMSAK NASIL SAKLANIR - Kabuklu, kabuksuz ve rendelenmiş sarımsağı buzdolabında veya dondurucuda saklanmanın yolları
SARIMSAK SAKLAMAK
Sarımsak nasıl saklanır? Kabuklu, kabuksuz ve rendelenmiş sarımsağı buzdolabında veya dondurucuda saklanmanın yolları
Sarımsak, mutfakların olmazsa olmazı. Yemeklere ayrı bir lezzet katmasının yanı sıra antioksidan özelliğiyle de sağlık için yararlı. Bu nedenle bol bol alınır. Peki sarımsaklar bozulmadan nasıl saklanır? İşte kabuklu, kabuksuz ve rendelenmiş sarımsağı buzdolabında veya dondurucuda saklanmanın yolları
KABUKLU SARIMSAK NASIL SAKLANIR?
Kabuğu soyulmamış sarımsağı uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Bunun için sarımsak alırken uzun sapları olanları tercih edin.Daha sonra sarımsakları sap kısımlarından örerek bağlayın. Son olarak karanlık, serin ve nemsiz bir ortamda saklayın.
KABUKSUZ, SOYULMUŞ SARIMSAK NASIL SAKLANIR?
İlk olarak sarımsakları güzel soyup yıkayın. Ardından kağıt havlu ile iyice kurulayın. Sarımsaklar tamamen kuruduktan sonra kapaklı ve hava almayan bir kaba veya buzdolabı poşetine alın. Hava almayacak şekilde koyduktan sonra sarımsakları donduruya kaldırabilirsiniz. İhtiyaç oldukçta gerektiği kadar alıp tekrar aynı şekilde saklamaya devam edebilirsiniz.
RENDELENMİŞ SARIMSAK NASIL SAKLANIR?
Sarımsaklar güzelce soyun, yıkayın ve yıkayın. Daha sonra rendeleyin, minik minik doğrayın veya havanda ezin.
Ardından sarımsakları hava almayan bir kaba alın. Üzerine bol miktarda zeytinyağı ve isteğe göre biraz tuz ilave edin. Güzelce karıştırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayın.
Eğer rendelenmiş sarımsağı derin dondurucuda saklamak isterseniz kullanımdan önce çözünmesini beklemeniz gerekir. Bu açıdan buzdolabında muhafaza etmek daha pratik olabilir
Yorumlar
Yorum Gönder