YUMURTA HAŞLAMA ESNASINDA İÇERİSİNE LİMON SIKARSAK NE OLUR

 


YUMURTA HAŞLAMA ESNASINDA İÇERİSİNE LİMON SIKARSAK NE OLUR

Yumurta haşlarken içerisine limon sıkarsanız, yumurtaların daha sağlıklı ve düzgün bir şekilde pişmesini sağlarsınız. Haşlanma sırasında çatlamış olan yumurtanın bütün vitaminin gitmesi ile beraber aynı zamanda lezzetini de kaçırmaktadır.Haşlanmış olan yumurtanın içerisine sıkacağınız limon ile yumurtanın kabukları kesinlikle çatlamaz ve bu sayede yumurtanın içerisine bulaşmaz. Bir diğer yöntemde ise yumurtayı haşlamadan önce tüm yüzeyine kestiğimiz limonu sürüyoruz. Ardından her zaman olduğu gibi suyun içerisinde haşlanmaya bırakıyoruz.Yumurtaları haşlarken yanlış tencere kullanmak veya suyun fazla eklenmesi gibi durumlarda meydana gelen yumurta çatlamaları bile bu yöntem sayesinde asla çatlamaz ve taş gibi istediğiniz kıvam da pişecektir. Asidik özelliği ile limon sayesinde sabah kahvaltılarınızın lezzetini artırma imkanına sahip olabilirsiniz.



Yorumlar