BROKOLİ TÜKETMENİZ İÇİN 10 NEDEN

 


BROKOLİ TÜKETMENİZ İÇİN 10  NEDEN

Sağlığınıza olan faydaları nedeniyle adını sıkça duyduğunuz brokolinin 10 faydası

İçeriğindeki betakaroten ile vücuttan zararlı maddelerin atılımını hızlandırır.

Güçlü bir antioksidan olan brokoli, yemek borusu, mide ve bağırsak kanseri riskini azaltır.

Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır.

C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

Demir eksikliğini giderir.

Gribal enfeksiyonlara karşı koruyucudur.

Kemik erimesinden korunmanıza yardımcıdır.

Yüksek orandan lif içeriğiyle kabızlığı önler.

Düşük kalorisi ile kilo vermenize yardımcıdır.

Yoğun vitamin ve minerallerin dışında güçlü anti-kanserojen madde olan “Sulphoraphane” içermesiyle kansere karşı koruyucudur.

*Çiğ ya da pişirilerek tüketilebilen brokolinin, pişirme esnasında vitamini suya geçtiğinden haşlama suyunun da değerlendirmenizi öneririz.

Yorumlar