BULGUR TÜKETMENİZ İÇİN 10 NEDEN

 


BULGUR TÜKETMENİZ İÇİN 10 NEDEN

Anadolu’nun geleneksel yiyeceklerinden olan bulgur, pirinçten çok daha besleyici bir besin maddesidir.

Çinko, magnezyum, krom gibi mineralleri, diyet posasını, ayrıca da B12 dışındaki bütün B vitamini maddelerini içermektedir. Faydalarını sıralayacak olursak;

Bulgur kandaki yağları düşürücü yönü olduğu bilinen lif bakımından oldukça zengin bir gıdadır.

Karbonhidrat değeri yüksek, protein değeri düşüktür.

Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynamaktadır.

İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir.

Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besin maddesidir.

Kolesterol içermez.

Yüksek mineral ve selülozdan dolayı besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve bağırsak kanserini önlemeye yardımcıdır.

Bakliyatlarla karıştırıldığında dünyadaki en önemli besin kaynağı durumuna gelmektedir.

Pişirme ve kurutma işlemlerinden dolayı, küf oluşumuna karşı dayanıklıdır ve raf ömrü diğer ürünlerden daha uzundur.

Yorumlar