ÇAĞLA TÜKETMENİZ İÇİN 10 NEDEN

 


ÇAĞLA TÜKETMENİZ İÇİN 10 NEDEN

Çağla, badem ve kayısı çekirdeğinin çiğ halidir. En erken yenebilen meyvelerdendir ve yılda sadece 15-20 günlük bir süre için tüketilebilir. 
Faydalarını sıralayacak olursak:
• Kötü kolesterolü düşürür.
• Kilo vermeye yardımcı olur.
• Safra taşı oluşumunu azaltır.
• Vücutta iltihabik reaksiyonlara neden olan C reaktif proteinin düzeyini düşürür.
• Yüksek lif içeriği ile barsaklardaki iyi bakterilerin oluşumunu artırarak probiyotik etki yaratır.
• İçerdiği yüksek potasyum ile tansiyonu düzenler.
• Zeytinyağının içerdiği tekli yağ asitlerini içerir. Kalp ve damar sağlığının korunmasında önemli rolü vardır.
• Güçlü bir antioksidan olan vitamin E’yi içerir. Cilt sağlığında etkilidir.
• Magnezyum kas kasılması ve özellikle kalp için önemli bir mineraldir. İçerdiği yüksek magnezyum ile hem toplar ve atar damarları geliştirir hem de kanın oksijenlenme oranını artırarak metabolizmayı hızlandırır.
• Yüksek lif içeriği ile kan şekerini yükseltme düzeyi (glisemik indeks) de düşüktür.

Yorumlar