ELMA TÜKETMENİZ İÇİN 10 NEDEN
Yüzlerce farklı çeşidi olan elmayı her mevsim yiyebiliyoruz. Elmayı soymadan yemeniz en makbulü çünkü kabuğunda çeşitli lifler ve vitaminler barındırıyor.
Elmanın 10 faydasını sıralayacak olursak;
Diş etlerini güçlendirir.
Cilde parlaklık ve güzellik verir.
Kalp ve damar hastalıklarından korunmanıza yardım eder.
Diyet için mükemmel bir seçenektir.
Kanserden, kolesterole kadar birçok hastalığın riskini azaltmada önemli rol üstlenir.
Kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler.
İçindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir
Gastritten kaynaklanan yanmaları hafifletir.
Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar.
Düşük kalorili (50 kalori) olduğu için,kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.
Yorumlar
Yorum Gönder