KURU FASULYE TÜKETMENİZ İÇİN 10 NEDEN
Doyuruculuğu ve bol enerji vermesi nedeniyle en çok tercih edilen gıdalar arasında başı çeken kuru fasulye aynı zamanda tam bir protein deposudur. İçerisindeki protein yapısı ile kuru fasulyenin kırmızı etten bir eksiği bulunmamaktadır. Kırmızı eti çok tüketemeyenler ve vejetaryenler için iyi bir beslenme modelidir.
Protein deposu olan kuru fasulyenin Faydalarını sıralayacak olursak;
Güçlü bir kemik yapısı için sofralarınızdan kuru fasulyeyi eksik etmeyin.
Karaciğer yetmezliği, böbrek taşları, kalp çarpıntısı ve idrar tutukluğuna kadar birçok rahatsızlığa faydalıdır.
İçerisindeki lif nedeniyle kötü kolesterolu düşürür. Bu lifler kalın bağırsakta barınır ve kalsiyum ilk sırada olmak üzere önemli minerallerin emilimine fayda sağlar. Günde 1 fincan ölçüde kuru fasulye tüketmek 6 hafta sonunda kolesterol seviyesini yüzde 10 oranında düşürür.
Bağırsakları çalıştırır.
Kabızlığı ve şişkinlik hissini giderir. Fasulye leptin hormonu salınımını sağlar. Bu hormonun salgılanması da tokluk hissi sağlar ve iştahı önemli ölçüde bastırır.
Kalp krizini önlemeye yardımcıdır.
Kalp ve damar tıkanıklığa karşı koruyucudur. Bu sebeple kalp hastaları tüketebilirler. Ayrıca lifli bir gıda olduğu için de kalp krizini de önler.
Hipertansiyona karşı koruyucudur. Yüksek olan tansiyonu düşürmeye yardımcıdır.
Folik asit ve demir içeriğinden çok zengin olması nedeniyle gebelik döneminde tüketilmelidir.
Vücudun enerji ihtiyacını karşılamasının yanı sıra zihin ve beden yorgunluğunu giderir.
Yorumlar
Yorum Gönder