MANDALİNA TÜKETMENİZ İÇİN 10 NEDEN

 


MANDALİNA TÜKETMENİZ İÇİN 10 NEDEN

Mandalina, içerdiği bol C vitaminin yanı sıra, A ve B grubu vitaminleri, potasyum, sodyum, magnezyum, kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir.

C vitamini açısından zengin olan mandalinayı kışın ara öğünlerde tüketmeniz, gözlerden kemiklere hatta cildi güzelleştirmeye kadar pek çok fayda sağlar. İşte mandalina tüketmeniz için 8 geçerli neden;


Mandalinanın içinde bulunan A ve B vitaminleri dışında kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor mineralleri, kanı temizleyerek kalp sağlığınızı korur.

Mandalina, kabuğunda bulunan P vitamini sayesinde kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır.

Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.Damar sertliği olan kişiler için tüketilmesi önerilir.

Sinirleri yatıştıran mandalina aynı zamanda gribe karşı da koruyucu bir kalkan görevi görmektedir.

Akşam tüketilecek 1 adet  mandalina, daha rahat bir uyku çekmenize yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Mandalinada bolca bulunan A vitamini göz sağlığı, sağlıklı kemikler ve hücre büyümesi için gereklidir.

Beta kriptoksantinden zengin mandalina iltihap gelişme olasılığını azaltmaya yardımcıdır.



Yorumlar